Home Om Mölledal

Om mölledal

Djuren på gården

Korna

 

På gården finns ungefär 145 kor. I genomsnitt blir 125 mjölkade och så finns det 20 kor som är sinlagda. Det betyder att de är gravida och skall födda en kalv inom maximalt 2 månader. Kossorna blir mjölkade av två robotar. De liknar boxar där de kan gå in själva, få god mat och bli mjölkade. Efter mjölkningen kan de göra som de vill, äta, sova, bli borstade av koborsten om de vill. Hela sommaren går korna ute i ungefär sex timmar om dygn. Korna tycker jättemycket om att vara ute i hagen.

 

 

Förutom vuxna kor finns det även kalvar på gården. Kalvarna bor i ensamboxar i gamla stallet och flyttar efter 14 dagar till en annan box där de bor tillsammans med andra kalvar på halm. Är de inte längre kalvar men inte heller kor (kvigor) då går de ute på naturbete ungefär 10 kilometer hemifrån.

  

Katterna

Vi har runt 9 katter. De flesta är mycket tama. Katterna är viktiga på gården för att de jagar möss och råttor. Det är toppen!! Vi älskar våra katter och nästan varje år får vi unga kissar. Vi behåller då gärna en själva och resten ger vi bort. 

 

Höns

 

På gården har vi höns och två tuppar. De får våra matrester och vanlig hönsfoder och ger oss ägg. Bor man i stugan så får man plocka ägg och om man vill får man behålla de.

 

 

Hunden

 

I början av året 2012 köpte vi en ny hundvalp. Hon heter Skorpan och hon vill gärna leka. Hon är en jättefin blandras. Bild kommer snart!

 

 

Kanin

 

En kanin har vi också! Kaninen heter Molle. Han är en svart och vit Lejonkanin.

Senast uppdaterad ( 2013-03-31 14:46 )

 
Language Selection
  • Nederlands - nl-NL
  • Svenska (Sverige)
  • English (United Kingdom)
Main Menu